2012-12-13
: manna.ro

Kiss Tamás szociológus szerint az RMDSZ-t leginkább a középkorúak támogatják, az EMNP-t támogatók körében a fiatalok szintén alulreprezentáltak. Az Utolsó pecsét nem pusztán heccből készült.

2012-11-05
: Digital3tv

Októberig több mint 6 millió turista volt kíváncsi Romániára, az adatok szerint a külföldi látogatók zömét az Európai Unió országaiból érkezők teszik ki. Egy, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet és a Kvantum Research által nemrég készített felmérés szerint Románia legvonzóbb turisztikai célpontja a Fekete tenger, ezt követi a Prahova völgye, majd az ország fővárosa és a szászok által lakott települések következnek. Székelyföld az előkelő ötödik helyet foglalja el leglátogatottabb turisztikai régiók sorában.

A hír megnézhető itt

2012-11-02
: Székely Hírmondó

Barna Gergő kolozsvári szociológus nemrég elemzést készített arra nézve, hogy a romániai magyarság miként szerepelhet a decemberi parlamenti választásokon. Előrejelzése szerint könnyen elképzelhető, hogy román szenátora lesz Kovászna megyének – ráadásul nem számolt a versenypárt képviselőjelöltjeivel.

2012-07-12
: Erdélyi Riport

A térséget felkereső turisták alapján duális, a helyi közvélekedésben túlbecsült, az elvárható gazdasági teljesítmény terén viszont alulreprezentált a székelyföldi idegenforgalmi ágazat – derült ki a kolozsvári Kvantum Research és Nemzeti Kisebbségkutató Intézet napokban bemutatott felméréséből. A témával kapcsolatos tudnivalókat Domján Levente foglalta össze.

2012-07-04
: erdon.ro

 

Szerdán délelőtt, a 9. EU Tábor első szakmai napján sor került a népszámlálási adatok kiértékelésére, valamint az erdélyi magyar népesedés demográfiai és statisztikai adatainak elemzésére. A „Mennyi az annyi?” című előadás keretén belül Kiss Tamás és Barna Gergő szociológusok hasonlították össze a 2011-es népszámlálási adatokat az elmúlt évtizedben mért statisztikákkal.