2011-09-16
: mno.hu

Barna Gergő szociológus szerdán Hargita Megye Tanácsának székhelyén a Kvantum Research közvélemény-kutató cég által 2011 májusában végzett, Közélet és közérzet Hargita megyében című felmérés eredményeit ismertette. A szociológus elmondta, a Marosszéken, valamint Kovászna és Hargita megyében készült kutatás során 3011 magyar anyanyelvű személyt kérdeztek meg. A Hargita megyei minta 416 főt tett ki, a felmérés hibahatára 4,9–5 százalék.

2011-09-15
: borbolycsaba.ro

Barna Gergő szociológus 2011. szeptember 15-én Hargita Megye Tanácsának székhelyén a Kvantum Research közvélemény-kutató cég által 2011 májusában végzett Közélet és közérzet Hargita megyében című felmérés eredményeit ismertette.

2011-09-15
: csikitvonline

Míg a Hargita megyei és a székelyföldi magyarok egyre borúlátóbbak és pesszimistábbak az ország jövőjét illetően, saját régiójukban, településükön pozitívnak ítélik meg a változásokat, eseményeket -- többek között ez is kiderült a kolozsvári Kvantum Research közvéleménykutató cég májusi felméréséből, amelyet 416 Hargita megyei és 3011 székelyföldi lakó megkérdezése alapján állítottak össze. A felmérés arra is egyértelműen rámutatott, a megyében az RMDSZ örvend a legnagyobb népszerűségnek és a demokrata pártnak szavaznak az emberek a legtöbb bizalmat is.

Az anyag megnézhető itt!

 

2011-09-15
: szekelyhon.ro

 

A Hargita megyei választópolgárok többsége az RMDSZ jelöltjeire szavazna a választásokon – legalábbis ezt mutatják egy májusban készült közvélemény-kutatás eredményei. Az emberek ugyanakkor egyre borúlátóbbak.

2011-08-06
: erdely.ma

Csütörtök este Bálványosfürdőn tartotta kihelyezett, bővített választmányi ülését az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete, jelen volt Markó Béla szenátor, volt szövetségi elnök is. A választmányi ülésen a tagok mellett magánvállalkozók, iskola- és bankigazgatók, önkormányzati képviselők és RMDSZ-es tisztségviselők is részt vettek. Egy közvélemény-kutatás eredményének ismeretében a testület azt is eldöntötte, a jövő évi önkormányzati választásokon Bokor Tibor lesz a szövetség polgármesterjelöltje Kézdivásárhelyen.