2010-12-02
: Gyergyói Kisújság

A székelyföldi munkaerô-piaci keresletrôl készült kutatást is bemutatták azon a vállalkozói fórumon, amelyet Hargita Megye Tanácsa és a Székelyföldi Vállalkozók és Egyesületek Szövetsége szervezett november 30-án, kedden Csíkszeredában. A jelenlévôket Lukács László, a szövetség elnöke, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte.

2010-12-01
: szekelyhon.ro

November 30-án, kedden délelőtt Lukács László, a Székelyföldi Vállalkozók és Egyesületek Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelent vállalkozókat a csíkszeredai Hunguest Fenyő Hotel konferenciatermében, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke mondott köszöntő beszédet.

2010-06-03
: rmdsz.ro

Az Iskola Alapítvány sikeresen zárta a Szülőföld Alap Iroda, Oktatási és Szakképzési Kollégium által támogatott „Munkaerő-piaci kereslet Hargita és Kovászna megyében” című kutatási projektjét. A szociológiai felmérést a kolozsvári székhelyű Kvantum Research közvélemény- és piackutató cég végezte, Barna Gergő, Kiss Tamás és Kozák Gyula szociológusok vezetésével. A kutatás célja a székelyföldi megyékben tevékenykedő cégek munkaerő-piaci igényeinek felmérése. A kutatás során strukturált interjú készült 119 Hargita és Kovászna megyében működő, legalább öt alkalmazottat foglalkoztató cégtulajdonossal.

2010-03-14
: transindex.ro

Ez lehetne az egyik konklúziója a Kvantum Research által májusban végzett kutatásnak, amely az Iskola Alapítványmegbízására készült.