2016-10-21
: kolozsvariradio.ro

Az erdélyi magyarok 70 százaléka úgy érzi, hogy rossz irányba haladnak a dolgok Romániában – derül ki a Kvantum Research szeptember 15-e és október elseje között végzett közvélemény-kutatásából.

2016-10-20
: maszol.ro

Rossz irányba haladnak a dolgok az országban a romániai magyarok 70 százaléka szerint. A magyar választók elsősorban az egészségügyi szolgáltatások javítását, a minimálbér növelését, Erdély gazdasági fejlesztését várják el az RMDSZ-től – derül ki a Kvantum Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint.

2016-10-04
: maszol.ro

A jelenlegi közvélemény-kutatási adatok azt vetítik előre, hogy az erdélyi magyaroknak a 40-45 százaléka fog az urnák elé járulni december 11-én – nyilatkozta a Maszolnak Barna Gergő. A szociológus pozitívumnak tartja, hogy az RMDSZ-nek a védekező politizálásból sikerült elmozdulnia offenzív irányba. Szerinte a parlamenti választások kimenetelét a fiatal, városi, középosztálybeli szavazók fogják eldönteni.

2016-05-05
: maszol.ro

Szoros a verseny Soós Zoltán független polgármesterjelölt és Dorin Florea jelenlegi városvezető között Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért – derül ki egy friss felmérésből.

2015-07-10
: transindex.ro

Arra keressük a választ, hogy a magyar tannyelvű osztályokba járók eredményei hogyan viszonyulnak a román kollégáik teljesítményéhez.